orgel-02.jpg

Ouderlingen

Een belangrijk onderdeel van onze gemeente is de zorg en aandacht die we aan elkaar kunnen geven. Een taak van alle gemeenteleden onderling, maar zeker voor de wijkouderlingen die in hun eigen wijk de zorg voor gemeenteleden dragen, met name als er situaties zijn, die extra aandacht vragen. Een boeiende taak, om zo een stukje op te lopen met mensen, die allemaal verschillend zijn en ieder hun eigen levensgeschiedenis hebben.

Hierbij wordt de wijkouderling bijgestaan door de wijkhoofden en de contactpersonen. De contactpersonen bezoeken ouderen, of anderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

 • Henk Vriend

  Wijk west-binnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Dick Norde

  Wijk zuid-buiten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Corry Peters

  Wijk noord-binnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Tanny Caljouw

  wijk noord-buiten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkindeling

Jeugdouderling

Een jeugdouderling heeft hart voor jeugd en kerk. Voor ons is jeugdouderling Wilma Hebbink een schakel tussen het jeugdwerk en de kerkenraad. Hierdoor blijven de generaties in de kerk met elkaar in contact. De jeugdouderling draagt eraan bij dat jongeren betrokken blijven bij het kerkenwerk. Het werk van de jeugdouderling noemen we ook wel jeugd- en jongerenpastoraat. De definitie daarvan luidt: het samen met jeugd en jongvolwassenen zoeken naar eigen wegen om in hun situatie het evangelie te verstaan en daaruit te leven.

Naar aanleiding van gesprekken met gemeenteleden organiseren we activiteiten en diensten die passen bij deze doelgroep zoals gezins- en jongerendiensten en zogenaamde 2.0-diensten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dagelijkswoord.nl
Protestantse Gemeente Vorden

De Protestantse Gemeente Vorden maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.
Vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde.