Nieuws

Diaconieën helpen bij energie-armoede met 'Warme burendag'

De kerken en diaconieën in Bronckhorst komen praktisch in actie voor mensen die met energie-armoede te maken hebben. Met hulp van Present Bronckhorst en in nauwe afstemming met de gemeente Bronckhorst  gaan ze 'Warme Burendagen' organiseren. De eerste pilot is op zaterdag 22 oktober om 10.00 uur in Vorden aan de Mulderskamp 9. 

Leven wordt duurderDoor een sterke stijging van de energieprijzen wordt het dagelijks leven voor veel mensen flink duurder. Dat is extra slecht nieuws voor mensen met een laag inkomen. Een groot deel van deze mensen woont soms ook nog eens in een slecht(er) geïsoleerd huurhuis. Ze hebben weinig of geen financiële ruimte om een stijging van de vaste lasten en duurdere dagelijkse boodschappen Ook met de compensatie door de overheid, zijn zij niet uit de problemen. Dit gaat de kerken en diaconieën in Bronckhorst aan het hart en daarom gaan zij mensen helpen die met energie-armoede te maken hebben.

Hulp van vrijwilligers 

Voor wie financieel in deknel komt door hogere vastelasten, kunnen mogelijk een aantal praktische en eenvoudige energiebesparende oplossingen in de woning helpen. Wie in Vorden woont, kan langskomen op 22 oktober voor informatie en materialen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen met het plaatsen van de middelen.

Dagelijkswoord.nl

De Protestantse Gemeente Vorden maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.
Vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde.