schilderingen-01.jpg

Nieuws

3x3 door de coronawinter

We zitten weer in een periode van beperkende maatregelen en het is maar de vraag in hoeverre dat de druk op de zorg zal verlichten. Zoals het er nu naar uitziet kan het nog best een pittige winter worden. Daarom deel ik graag deze regel van drie met jullie. Deze regel werd vorig jaar door de Church of England aangereikt ter bemoediging.

3 stappen/seizoenen tot aan Pasen

3 seizoenen tot Pasen
Het duurt nog even tot het Pasen is – 3 stappen of seizoenen:

Kijk verder vooruit; als je verder vooruit kijkt heb je meer perspectief. Wanneer we alleen zien wat er de komende tijd niet meer mogelijk is kan het frustreren en kan je de moed in de schoenen zakken. Dan is het goed om de blik verder in de toekomst te leggen, focus op Pasen. Breek de tijd in kleinere stukken, bouw rust in je week, laat je dragen door het ritme van het kerkelijke jaar.

3 mensen om mee op te trekken

Drie mensen om uit te nodigen in je huis; drie mensen om mee samen te komen; drie mensen om voor te bidden buiten je eigen huishouden.

Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden. (Matteüs 18,20) herontdek de kern van gemeentezijn, nodig anderen uit om samen het leven te delen en geloof te beleven.

3 manieren om zout en licht te zijn

Kies drie dingen / mensen / organisaties / initiatieven om te steunen en je voor in te zetten – het werk van de diaconie en voedselbank, de restauranthouder om de hoek, de buurman die zich in zijn huis terugtrekt. Het zijn manieren om ook in tijden van fysieke belemmeringen toch voor elkaar van betekenis te zijn.

Bonus: vier de derde dag #dinsdaghoopdag. Dinsdag is de derde scheppingsdag, de dag waarop God twee keer zegt dat het goed is. De dag van de grond onder je voeten en de dag dat er dingen beginnen te groeien. (Traditioneel heeft de dinsdag dan ook de voorkeur om te trouwen in de Joodse gemeenschap.)

Dagelijkswoord.nl
Protestantse Gemeente Vorden

De Protestantse Gemeente Vorden maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.
Vindplaats van Geloof, Hoop en Liefde.